Join us!
home the world's movie millenniumdoelen sponsors jouw ideeën antwoorden wie zijn wij? contact
Swith to English (under construction)

The world's movie...

De millenniumdoelen, die in 2015 moeten leiden tot wereldverbeterende resultaten, lopen achter op schema. Dat heeft ons aan het denken gezet. Wij willen als 'kleine individuen' deze 'grootse ambities' helpen verwezenlijken. Met het filmproject 'the world's movie'. Ongekend? Ja. Onmogelijk? Nee!

The world's movie is een groots opgezet filmproject met een wereldwijde impact die niet alleen honderden miljoenen euro's maar ook een positieve maatschappelijke beweging oplevert. Het idee erachter is eenvoudig en nooit vertoond: de filmwereld verenigt haar krachten en levert gezamenlijk een product - de film - en de winst ervan gaat naar de millenniumdoelen.

...moves the world!

Stel je voor, een film waarin sterren uit alle werelddelen schitteren. Belangeloos. In een cameo-rol. Tom Cruise is twee seconden te zien als liftboy, Bollywood-actrice Urmila Matondkar maakt op de achtergrond cappuccino's, en Carice van Houten zeemt de ramen. Een film waar iedereen naar toe gaat. Zoals ook iedereen destijds 'Do they know it's Christmas' kocht en de videoclip ervan wilde zien.

De film is de variant op wat de muziekindustrie met Band Aid en Live Aid bewerkstelligde. Die projecten brachten miljoenen dollars op voor het goede doel. De internationale filmindustrie heeft zelfs nog meer impact. Resultaat: een film waar een keur aan internationale acteurs, regisseurs, scriptschrijvers, producenten en distributeurs belangeloos aan meewerkt en waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de millenniumdoelen.

Tijdsgeest

Met zo'n film is succes verzekerd. Het past helemaal in deze tijd om op een positieve manier een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Liefdadigheid hoeft niet per se 'zwaar' te zijn. Het kan en mag best leuk zijn om iets te doen voor een ander.

The world's movie levert iedereen voordeel op: de betrokken acteurs, filmmakers, de bioscoopbezoekers, én vooral de millennium doelen. Reken maar uit: de gemiddelde blockbuster is goed voor meer dan een miljard dollar. De weg er naartoe is minstens zo belangrijk als de opbrengst van de film. Als sterren en 'gewone' mensen op deze manier de handen ineenslaan om het schijnbaar onmogelijke mogelijk te maken, geven we een belangrijk signaal af dat er wat moet én kan gebeuren aan de grote vraagstukken van deze tijd. De millenniumdoelen zijn van ons allemaal.

The world's movie. Wij gaan ervoor. Met zijn allen naar de film in 2011!

Doelen

Millenniumdoelen

Nieuws

29 oktober: Forum geopend - laat je reacties online achter!

Lees hier het interview met Robert en Muriel in nrc.next van 21 oktober

30 september: aanvraag Schoklandfonds ingediend

Doe mee op Hyves Join us on LinkedIn